Jabadabadoe's Biewer Terrier

Onze Honden - Our Dogs
(Eerste erkende hobbykennel in België voor Biewer Terriers)
Wij fokken geen Mini Biewer Terriers !

Geschiedenis - History

Van de Biewer Terrier wordt gedacht dat ze per toeval in 1984 is ontstaan.  Fokkers van de Yorkshire Terrier zagen bij hun nest puppy's een pup die anders was dan de anderen.  Ze vonden de kleuren dusdanig mooi dat ze een fokprogramma op gingen zetten om meer van dit soort pups te creëren.

Na een jarenlang fokprogramma slaagden ze hierin en in 2003 werd de Biewer voor het eerste in Amerika geïntroduceerd.  Deze kleine honden werden oorspronkelijk "Biewer Yorkshire Terriers à la Pom Pom" genoemd.

Karakter & Verzorging / Character & Care

De Biewer Terrier is energiek, zeer intelligent, super aanhankelijk en ongelooflijk loyaal naar hun familie.  Bij vreemden hebben ze enige tijd nodig en kunnen daarom terughoudend zijn.  Met de juiste opvoeding een prachtige metgezel.

Verzorging 

De vacht van de Biewer moet met regelmaat worden geborsteld om deze in topconditie te houden.  Biewers hebben lange, zijdeachtige en vloeiende lagen die bestaan uit haren die vergelijkbaar zijn met die van mensen en daarom verharen ze anders dan andere honden.  Hun vacht groeit het hele jaar door.

© Jabadabadoe's Shih-Tzu & Biewer Yorkshire Terrier